Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    8/29/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Oktatás ágazati tanév indító szakmai nap

A személyiségük a legfontosabb munkaeszközük

A rekkenő hőség ellenére nagy érdeklődés övezte az Oktatás ágazatban szakmai oktatást folytató szakképző intézmények szakemberei számára megtartott programot, ahova 51 intézmény 81 szakembere érkezett az ország minden részéből. 

A rendezvény annak a szakmai műhelyprogram sorozatnak a része, melyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében. 

A résztvevők információkat kaptak az ágazatukat érintő jogszabályváltozásokról és a tanévindítást segítő aktualitásokról. 

A szakmai nap a Pedagógiai gyakorlat és a Gondozás és egészségnevelés tantárgy oktatásához részletes útmutatást, projekt ötleteket, módszertani javaslatokat, a Játékos személyiségfejlesztéshez módszertani segédletet nyújtott a résztvevőknek. 

A mesepedagógiai módszerről szóló nagyon színes, sok praktikus ismeretre is kitérő előadás kapcsán a szakemberek átélhették azt az élményt, melyet a módszer alkalmazásával nyújthatnak a tanulóknak, miközben szociális, morális kompetenciákat fejlesztenek. 

Útravalóként a záró előadás az oktatási szakasszisztens képzés első évében oktatott, elsősorban készségfejlesztő tantárgyak tapasztalataira építve nyújtott módszertani segítséget a jelen lévő szakemberek jövőbeni munkájához. 

 

Forrás: IKK


Érdekes lehet számodra

Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok borítókép
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok

Az országban egyedülálló módon a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum diákjai létrehozták az iskola első startup vállalkozását

# Iskolai kezdeményezések
„Közös ügyünk az ápolás” borítókép
„Közös ügyünk az ápolás”

A Magyar Ápolási Egyesület és a Szolnoki Szakképzési Centrum második alkalommal rendezi meg az egészségügyi szakképzésben tanuló 10. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos diákok számára, a „KÖZÖS ÜGYÜNK AZ ÁPOLÁS” szakmai versenyét.

# Felhívások
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban borítókép
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban

Idén, július első hetében rendeztük meg negyedik alkalommal a Váci Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében a nyári napközis Pályaorientációs tábort.

# Rendezvények