Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    8/29/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Oktatás ágazati tanév indító szakmai nap

A személyiségük a legfontosabb munkaeszközük

A rekkenő hőség ellenére nagy érdeklődés övezte az Oktatás ágazatban szakmai oktatást folytató szakképző intézmények szakemberei számára megtartott programot, ahova 51 intézmény 81 szakembere érkezett az ország minden részéből. 

A rendezvény annak a szakmai műhelyprogram sorozatnak a része, melyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében. 

A résztvevők információkat kaptak az ágazatukat érintő jogszabályváltozásokról és a tanévindítást segítő aktualitásokról. 

A szakmai nap a Pedagógiai gyakorlat és a Gondozás és egészségnevelés tantárgy oktatásához részletes útmutatást, projekt ötleteket, módszertani javaslatokat, a Játékos személyiségfejlesztéshez módszertani segédletet nyújtott a résztvevőknek. 

A mesepedagógiai módszerről szóló nagyon színes, sok praktikus ismeretre is kitérő előadás kapcsán a szakemberek átélhették azt az élményt, melyet a módszer alkalmazásával nyújthatnak a tanulóknak, miközben szociális, morális kompetenciákat fejlesztenek. 

Útravalóként a záró előadás az oktatási szakasszisztens képzés első évében oktatott, elsősorban készségfejlesztő tantárgyak tapasztalataira építve nyújtott módszertani segítséget a jelen lévő szakemberek jövőbeni munkájához. 

 

Forrás: IKK


Érdekes lehet számodra

Iskolafelújítások Zuglóban borítókép
Iskolafelújítások Zuglóban

Pölöskei Gáborné: a 21. századi szakképzőintézmény-fejlesztési program a minőségi oktatást segíti

# Fejlesztések
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése borítókép
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése

A Belügyminisztérium kezdeményezésére és támogatásával, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával, 2024. április 8-12. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Témahét az oktatási intézményekben.

# Felhívások
Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók