Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Felnőttképzés

    9/29/2020


    3 perc olvasási idő


    Címkék

    képzés
    diákhitel
    felnőttképzés

Október 1-jétől lesznek elérhetőek az Újratervezés programra ráépülő informatikai alapképzések

Az államilag támogatott struktúraváltó vagy átképző informatikai képzéseken azok vehetnek részt, akik sikeresen teljesítették az Újratrervezés program májusban indított, ingyenes, 8 hetes alapozó informatikai képzését.

Október 1-jétől lesznek elérhetőek az Újratervezés programra ráépülő informatikai alapképzések; a programot sikeresen teljesítők Java-programozó, Webfejlesztő-frontend, tesztelő- vagy üzemeltetőképzés közül választhatnak az ujratervezes.nive.hu oldalon - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

György László hozzátette, a képzéseket négy képzőhely - a CodeCool Kft., a Green Fox Academy Kft., a QTC Kft., és a Training 360 Kft. - biztosítja, így a tanulóknak a képzések mellett a felnőttképzők közül is választaniuk kell. Kiemelte, az államilag támogatott struktúraváltó vagy átképző informatikai képzéseken azok vehetnek részt, akik sikeresen teljesítették az Újratrervezés program május 25-én indított, ingyenes, 8 hetes alapozó informatikai képzését és az azt követő képességeket és idegennyelvi ismerteket mérő kompetenciateszten is magas pontszámot értek el.

A felnőttképzésben résztvevők szeptember 1-jétől diákhitelt igényelhetnek a képzések finanszírozására és a megélhetési költségeik fedezésére - tette hozzá az államtitkár, aki ugyanakkor megjegyezte, hogy a jelen helyzetben előbbire nincs szükség. György László elmondta, hogy a képzésben résztvevők a képzés időtartamára megélhetési költségeik fedezésére igényelhetnek diákhitelt, amelynek minimumértéke 100 000 forint, maximumértéke pedig 1,2 millió forint lehet.

Az államtitkár felidézte, a gazdaságvédelmi akcióterv részeként május 25-én indult Újratervezés programra 61 977-en jelentkeztek, közülük 8871-en teljesítették sikeresen a záróvizsgát.

Azok pedig, akik a záróvizsga sikeres teljesítéséről nem kaptak visszajelzést, "ők se csüggedjenek", hiszen akik teljesítették a képzést, azok egyebek mellett a Windows operációs rendszer működéséről, hálózati alapismertekről, valamint a webfejlesztés alapjairól szereztek mélyebb ismerteket - mondta György László.

Hírforrás: ITM

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Beszámoló az Egyéni Tanulási Számla záró konferenciájáról borítókép
Beszámoló az Egyéni Tanulási Számla záró konferenciájáról

Közös konferenciával zárult a HUN-ILA projekt és a Készségek Európai Éve Magyarországon

# Tájékoztatók
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben borítókép
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben

Felmenő rendszerben módosult 26 szakma KKK-ja

# Tájékoztatók
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia borítókép
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

# Rendezvények