Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/21/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Reflektorfényben a magyar szakképzés

Az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop) publikálta a „Reflektorfényben a magyar szakképzés” és „Szakképzés Magyarországon” című kiadványait

A kiadványok az Európai Unióban jelenleg betöltött soros elnökség keretében készültek. 

A szakképzésre helyezett hangsúly illeszkedik Magyarország uniós elnökségre vonatkozó tágabb prioritásaihoz, például a digitális és zöld átálláshoz való alkalmazkodáshoz, valamint a versenyképes szakképzés és felsőoktatás stratégiai partnerségek révén történő előmozdításához. 

Partnerségek a magas színvonalú, innovatív szakképzésért 

Magyarország hangsúlyozza a szakképzés és a felsőoktatás közötti partnerséget a kiválóság előmozdítása érdekében. Ezek a partnerségek hozzájárulnak olyan magas színvonalú, innovatív szakképzési programok kidolgozásához, amelyek megfelelnek a gazdaság változó igényeinek. Az inkluzivitás szintén kulcsfontosságú prioritás, mivel az egész életen át tartó tanulásra irányuló kezdeményezések biztosítják, hogy háttértől függetlenül minden egyén hozzáférjen a folyamatos oktatási és képzési lehetőségekhez.

Spotlight on VET in Hungary” című kiadvány összefoglalja a magyar szakképzési rendszer legfontosabb jellemzőit, kihívásait és fejleményeit. Fő célja, hogy röviden mutassa be Magyarország szakképzési rendszerét. 

A „Szakképzés Magyarországon” („Vocational Education and Training in Hungary: Short Description”) a magyarországi szakképzést vizsgálja társadalmi-gazdasági kontextusában, kitérve a legfontosabb jellemzőkre, a rendszer fejlődésére és a kihívásokra.

Bővebb információ itt érhető el. 

A magyar szakképzési rendszert bemutató videó itt érhető el. 

 

Forrás: Cedefop

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Karrierutak a szakképzésben borítókép
Karrierutak a szakképzésben

Szakmai konferenciát tartottak a somogyi szakképzési centrumok

# Rendezvények
WorldSkills  borítókép
WorldSkills

Hatalmas magyar siker a szakmák olimpiáján!

# Rendezvények
Felhívás borítókép
Felhívás

I. Országos Kreatív Verseny és Szakmai Workshop 2024

# Felhívások