Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    5/23/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Segítség álláskeresőknek

Hátrányos helyzetűek szakmatanulására nyílik 23 milliárd forintos pályázat

Szakképzési centrumok számára pályázati lehetőség nyílik 23 milliárd forintos keretösszeggel, hátrányos helyzetben lévők szakmatanulásának elősegítésére és rugalmas tanulási utak kialakítására, jelentette be az innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős államtitkár kedden, a Tatabányai Szakképzési Centrumban tartott sajtótájékoztatóján.

Hankó Balázs kiemelte, néhány héttel ezelőtt elindult egy program, amelynek segítségével a szakképző centrumok felnőttoktatással érhetnek el az év végéig 20 ezer álláskeresőt, akik közvetlen lakóhelyükön a munkaerőpiac aktív részesévé válhatnak. A Tatabányai Szakképzési Centrum 5300 diák képzését biztosítja, kétharmaduk technikumi, egyharmaduk szakképző iskolai képzésben tanul, ezer embert felnőttoktatás keretében képeznek.

Hankó Balázs elmondta, a szakképzésnek egyszerre kell biztosítania a hároméves iskolai rendszerben a tradicionális szakmák elsajátítását és az ötéves technikumi képzés során a gyártási csúcstechnológiához szükséges szakmák képviseletét. Magyarország számára fontos a gyártási csúcstechnológiák alkalmazása, ezért kell a műszaki, mérnöki, ipari, vegyészeti területekre szakember, tette hozzá. Kiemelte, a megújított szakképzés, amely hároméves tradicionális szakmát és ötéves technikusi képzést biztosít, újra feltette Magyarországot a térképre. Emlékeztetett, hogy a szakmák legutóbbi Európa-bajnokságán Magyarország nagyon jól szerepelt, megszerezte Svájc után a második helyet.

 

Forrás/fotó: MTI

 


Érdekes lehet számodra

Éld bele magad!  borítókép
Éld bele magad!

Nyári tábor Baján

# Tájékoztatók
„Közös ügyünk az ápolás” borítókép
„Közös ügyünk az ápolás”

A Magyar Ápolási Egyesület és a Szolnoki Szakképzési Centrum második alkalommal rendezi meg az egészségügyi szakképzésben tanuló 10. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos diákok számára, a „KÖZÖS ÜGYÜNK AZ ÁPOLÁS” szakmai versenyét.

# Felhívások
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben borítókép
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben

Felmenő rendszerben módosult 26 szakma KKK-ja

# Tájékoztatók