Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    7/5/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Szakképzésből a felsőoktatásba

Szakképzésből a felsőoktatásba

A szakképzés intézményrendszerének átalakítása, a technikumok megjelenése lehetőséget teremtett arra, hogy a képzések befejeztével, jó tanulmányi eredménnyel egyenes út vezessen a diákok számára a szakképzésből a felsőoktatásba - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken Dunaújvárosban.

Pölöskei Gáborné a Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepségén arról beszélt, hogy a szakképzés integrálásával egyre több szállal kapcsolódik az egyetem a szakképzéshez.

Hozzátette, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhetően új szakmák jelennek meg, a munkakörök átalakulnak és egyre nagyobb szükség lesz a minőségi munkaerőre.

"A most diplomát szerzőknek fel kell készülniük az egész életen át tartó tanulásra, folyamatosan és állandóan frissíteniük kell tudásukat" - fűzte hozzá Pölöskei Gáborné.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a munkaerőpiacon egyre fontosabb a kreativitás és az együttműködés.

A magyar munkavállalók foglalkoztathatósága és munkaerőpiaci esélyei jórészt azon múlnak, hogy meg tudnak-e felelni a változó korszak elvárásainak. Az elkövetkező években dől el, hogy a magyar munkavállalók, különösen a fiatalok, milyen szerepet tudnak betölteni, illetve elfoglalni a munkaerőpiacon - tette hozzá.

 

Pölöskei Gáborné az ünnepségen átvette a Dunaújvárosi Egyetemért Díjat.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI


Érdekes lehet számodra

Hatalmas siker borítókép
Hatalmas siker

Második helyen végzett a magyar csapat a EuroSkills éremtábláján.

# Tájékoztatók
Ismét kiállítható a felnőttképzésben az Europass-kiegészítő borítókép
Ismét kiállítható a felnőttképzésben az Europass-kiegészítő

Az iskolán kívüli képzések esetében ismét kiállítható az Europass bizonyítvány-kiegészítő. Az egységes Europass rendszerhez kapcsolódó bizonyítvány-kiegészítő európai szinten elfogadott, egységes formátuma lehetővé teszi, hogy a munkáltatók vagy az oktatási intézmények könnyen és gyorsan szerezzenek részletes információt az elvégzett szakmai képzés tartalmáról.

# Tájékoztatók
Tanárok együttműködése a szakképzés minőségének javítása érdekében a tanórakutatás módszerének segítségével borítókép
Tanárok együttműködése a szakképzés minőségének javítása érdekében a tanórakutatás módszerének segítségével

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán az Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet mint koordinátor szervezésében 2023. 06. 02-án került megrendezésre a Lesson Study for VET - Teachers’ Collaboration for Improving the Quality of Vocational Education and Training című Erasmus+ nemzetközi projekt zárókonferenciája

# Tájékoztatók