Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    7/5/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Szakképzésből a felsőoktatásba

Szakképzésből a felsőoktatásba

A szakképzés intézményrendszerének átalakítása, a technikumok megjelenése lehetőséget teremtett arra, hogy a képzések befejeztével, jó tanulmányi eredménnyel egyenes út vezessen a diákok számára a szakképzésből a felsőoktatásba - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken Dunaújvárosban.

Pölöskei Gáborné a Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepségén arról beszélt, hogy a szakképzés integrálásával egyre több szállal kapcsolódik az egyetem a szakképzéshez.

Hozzátette, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhetően új szakmák jelennek meg, a munkakörök átalakulnak és egyre nagyobb szükség lesz a minőségi munkaerőre.

"A most diplomát szerzőknek fel kell készülniük az egész életen át tartó tanulásra, folyamatosan és állandóan frissíteniük kell tudásukat" - fűzte hozzá Pölöskei Gáborné.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a munkaerőpiacon egyre fontosabb a kreativitás és az együttműködés.

A magyar munkavállalók foglalkoztathatósága és munkaerőpiaci esélyei jórészt azon múlnak, hogy meg tudnak-e felelni a változó korszak elvárásainak. Az elkövetkező években dől el, hogy a magyar munkavállalók, különösen a fiatalok, milyen szerepet tudnak betölteni, illetve elfoglalni a munkaerőpiacon - tette hozzá.

 

Pölöskei Gáborné az ünnepségen átvette a Dunaújvárosi Egyetemért Díjat.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI


Érdekes lehet számodra

Beszámoló az Egyéni Tanulási Számla záró konferenciájáról borítókép
Beszámoló az Egyéni Tanulási Számla záró konferenciájáról

Közös konferenciával zárult a HUN-ILA projekt és a Készségek Európai Éve Magyarországon

# Tájékoztatók
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében borítókép
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

# Tájékoztatók
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek borítókép
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek

A Modern Iskola oktatási szakportál áprilisban indult sorozatának célja az, hogy az olvasók betekintést nyerjenek az oktatás különböző színterein dolgozó kollégák munkájába.

# Tájékoztatók