Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  #Tájékoztatók

  8/8/2023


  3 perc olvasási idő


  Címkék

Szakképzési politikák Európában

A Cedefop közzétette az európai szakképzési politikák időrendi áttekintését. Az európai szakképzési politikák időrendi áttekintése értékes információforrás a ReferNet hálózat országaiban: az Európai Unióban, Izlandon és Norvégiában. A publikáció a szakképzéssel és az életen át tartó tanulással kapcsolatban mintegy 1 000 szakpolitikai gyakorlatot tartalmaz.

A szakképzéssel és az életen át tartó tanulással foglalkozó politikai döntéshozók, elemzők és gyakorlati szakemberek a szakképzési prioritásokhoz kapcsolódó különböző témákban áttekinthetik a nemzeti kezdeményezésű stratégiákat, cselekvési terveket, jogi aktusokat, rendeleteket és gyakorlati intézkedéseket, amint azokat a szakképzésről szóló tanácsi ajánlás és az osnabrücki nyilatkozat megfogalmazta.

A Cedefop a platform kidolgozását megelőzően egy európai szintű értékelés keretében felmérte a politikai döntéshozók és az érdekelt felek igényeit.

Az időrendi áttekintés olyan módon mutatja be a szakpolitikákat és gyakorlatokat, amely lehetővé teszi annak megfigyelését, hogyan fejlődtek azok a tervezéstől a megvalósításon át a befejezésig. Az információk strukturáltak és lehetővé teszik a következőket: 

 • böngészés ország, téma és célcsoport szerint
 • információk szűrése különböző kritériumok alapján
 • letölthető jelentések készítése
 • tartalom megosztása a közösségi médiában.

A Cedefop az adatokat a ReferNet hálózat támogatásával gyűjti, amely a szakképzés szakértői hálózata Európában. A ReferNet nemzeti partnerei szintén hozzájárultak a Cedefop eszközének megtervezéséhez és kipróbálásához. 

Érdemes követni minket, hiszen az európai szakképzési politikák idővonalát évente frissíteni fogjuk. 

 

Kép: Cedefop         timeline_of_vet_policies_headline

Forrás: Cedefop


Érdekes lehet számodra

Szakképzés és a zöld átállás – inspiráló gyakorlatok gyűjteménye borítókép
Szakképzés és a zöld átállás – inspiráló gyakorlatok gyűjteménye

A környezeti szempontból fenntartható, körforgásos és klímasemleges gazdaságra való átállásnak jelentős társadalmi, gazdasági és foglalkoztatási hatásai vannak.

# Tájékoztatók
Hol a MI helyünk? borítókép
Hol a MI helyünk?

Webináriumsorozatunk folytatódik

# Tájékoztatók
Digitális fejlesztések a szakképzésben borítókép
Digitális fejlesztések a szakképzésben

Számítógépeket kapnak a BMSZC informatikai technikumai

# Tájékoztatók