Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    2/10/2022


    1 perc olvasási idő


    Címkék

Tájékoztatás

Az Egészségügy ágazati szakmák az IKK honlapján 2021.12.09. megjelent módosított KKK-inak hatályosságával kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk.

 

A szóban forgó 11 KKK módosítás alapvető indoka a hatályos szakképzési szabályokhoz nem illeszkedő elem eltávolítása, illetve a vizsga értékelésének pontosítása volt. Emiatt a korábbi egészségügyi KKK-k szakmai tanúsító vizsgával kapcsolatos rendelkezései törlésre kerültek.
Annak érdekében, hogy a KKK tartalmi előírásai összhangban legyenek a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény rendelkezéseivel, továbbá figyelemmel arra is, hogy az új rendelkezések kedvezőbb feltételeket teremtenek a tanulók számára, ezért a folyamatban lévő képzések esetében is a 2021.12.09. megjelent módosított KKK-k alkalmazandók.
 


Képillusztráció: Shutterstock 


Érdekes lehet számodra

Digitális fejlesztés borítókép
Digitális fejlesztés

Már a középiskolai központi írásbeli vizsgára is lehet online jelentkezni.

# Tájékoztatók
Hello szakma  borítókép
Hello szakma

Pályaválasztási rendezvény várja a fiatalokat Debrecenben

# Tájékoztatók
Országos logisztikai versenyt rendeztek szakképzési centrumok részvételével borítókép
Országos logisztikai versenyt rendeztek szakképzési centrumok részvételével

A váci Piarista Kilátó Központ adott helyszínt annak az országos logisztikai versenynek, ahol szakképzésben tanuló diákok mérhették össze játékos formában tudásukat. A döntőbe nyolc régió 24 középiskolás diákja jutott, a győztes egy budapesti intézmény tanulója lett.

# Tájékoztatók