Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    2/10/2022


    1 perc olvasási idő


    Címkék

Tájékoztatás

Az Egészségügy ágazati szakmák az IKK honlapján 2021.12.09. megjelent módosított KKK-inak hatályosságával kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk.

 

A szóban forgó 11 KKK módosítás alapvető indoka a hatályos szakképzési szabályokhoz nem illeszkedő elem eltávolítása, illetve a vizsga értékelésének pontosítása volt. Emiatt a korábbi egészségügyi KKK-k szakmai tanúsító vizsgával kapcsolatos rendelkezései törlésre kerültek.
Annak érdekében, hogy a KKK tartalmi előírásai összhangban legyenek a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény rendelkezéseivel, továbbá figyelemmel arra is, hogy az új rendelkezések kedvezőbb feltételeket teremtenek a tanulók számára, ezért a folyamatban lévő képzések esetében is a 2021.12.09. megjelent módosított KKK-k alkalmazandók.
 


Képillusztráció: Shutterstock 


Érdekes lehet számodra

Megújult felület borítókép
Megújult felület

A megújult szakképzési rendszerben történő könnyebb eligazodás érdekében új felületen érhetőek el ezentúl a szakmai és képesítő vizsgákkal, vizsgaközpontokkal kapcsolatos információk, és a továbbiakban itt találhatók meg a vizsgáztatás alapjául szolgáló tartalmi szabályozók is.

# Tájékoztatók
Játszva tanulni borítókép
Játszva tanulni

Élménypedagógiával készítik fel a pályára az oktatási szakasszisztenseket

# Tájékoztatók
A Cedefop kutatása a korai iskolaelhagyásról kulcsfontosságú az uniós fellépés szempontjából borítókép
A Cedefop kutatása a korai iskolaelhagyásról kulcsfontosságú az uniós fellépés szempontjából

A Cedefop korai iskolaelhagyás elleni tevékenysége az Európai Unió Európai Oktatási Térségre vonatkozó megújított stratégiájának középpontjában áll (2021-2030).

# Tájékoztatók