Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/11/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Újraalakult a Szakképzési Innovációs Tanács

Negyvenhárom taggal és két állandó meghívottal folytatja munkáját a szakképzés országos stratégiai kérdéseinek érdekegyeztető fóruma.

A Szakképzési Innovációs Tanács 2018-ban azzal a céllal jött létre, hogy a kormányzat és a szakképzésben érintett szervezetek, valamint gazdasági szereplők együttműködjenek a jövőbeli fejlesztési irányok meghatározásában. Az akkor megkezdődött közös munka eredményeként született meg a Szakképzés 4.0 stratégia, valamint az annak végrehajtását szolgáló új szakképzési jogszabályok. A 2019-ben elfogadott szakképzési törvénnyel a Tanács szerepe jogszabályban is megerősítésre került.

A testület alakulása óta közel 20 plenáris ülést tartott, és több mint 10, egy-egy konkrét fejlesztési témára fókuszáló munkacsoportot hozott létre.

Az újraalakult Tanácsban továbbra is minden szakképzésben érdekelt fél (kormányzati szervek, intézményfenntartók, egyetemek, kamarák, szakmai és érdekképviseleti szervezetek, vállalatok) képviselteti magát. A tagok megbízatása három évre szól.

A Szakképzési Innovációs Tanács tagjainak listája itt olvasható.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Iskolafelújítások Zuglóban borítókép
Iskolafelújítások Zuglóban

Pölöskei Gáborné: a 21. századi szakképzőintézmény-fejlesztési program a minőségi oktatást segíti

# Fejlesztések
Több mint 300 résztvevő az első Dunakanyari nyári diákmunka börzén borítókép
Több mint 300 résztvevő az első Dunakanyari nyári diákmunka börzén

Nagy sikert aratott a Piarista Kilátó Központ és az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet közös rendezvénye

# Rendezvények
Újabb kiemelt projektek indultak  borítókép
Újabb kiemelt projektek indultak

A 2021-27 Széchenyi Terv Plusz programon belül a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz keretében 2024-ben további 4 új kiemelt projekt indult a digitális kompetenciafejlesztés, a munkaerőpiaci esélyek javítása, az egész életen át tartó tanulás, a társadalmi mobilitás és integráció lehetőségeinek bővítésére.

# Projektek