Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Tájékoztatók

  1/12/2023


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  technikum
  szakma
  diák
  szakképzés

23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

A szakmatanulási lehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők január 12-14. között a 23. Educatio szakkiállításon.

2023. január 12-14.

 

A kiállításra látogatók felsőoktatási intézmények mellett a szakképző intézmények képzési kínálatát is megismerhetik a szakképzési centrumok és az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ standjain.

A diákok az érettségit követően nem csak a felsőoktatásban, hanem a szakképzésben is folytathatják tanulmányaikat. Az érettségire épülő képzésben a képzési idő főszabályként két év, és kizárólag a szakmai vizsgára való felkészítésből áll, hiszen a közismeretet a tanulók középiskolai tanulmányaik során már elsajátították.  

A technikumokban és szakképző iskolákban az első két szakma megszerzése ingyenes, ez idő alatt a szakképző intézmények tanulói életkortól függetlenül diákigazolványra jogosultak. 25 éves korukig a fiatalok akár nappali rendszerű képzésbe is beiratkozhatnak, ahol az első szakma megszerzéséhez kapcsolódóan ösztöndíjban is részesülnek. Azok, akik duális szakmai oktatásban sajátítják el a szakmát, vállalati környezetben tanulhatnak, és munkabért kapnak tanulmányaik során.

A szakképzésben megszerzett szakmai tudás azok számára is jelentős előnyt, könnyebbséget jelent, akik a későbbiekben felsőoktatásban tanulnának tovább.

 

Képforrás: Educatio Facebook 


Érdekes lehet számodra

Európai Hulladékcsökkentési Hét borítókép
Európai Hulladékcsökkentési Hét

Csatlakozz Te is és mutass példát egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!

# Tájékoztatók
Az „Ifjúság Európai Éve” fejleményei borítókép
Az „Ifjúság Európai Éve” fejleményei

Az Európai Unió 1983-tól kezdve minden évben kiválaszt egy tematikus területet, azzal a céllal, hogy az adott területre, kérdésre irányítsa a figyelmet és párbeszédet ösztönözzön a témával kapcsolatban egy teljes éven keresztül. 2022 az „Ifjúság Európai Éve”.

# Tájékoztatók
Himnusz 200 borítókép
Himnusz 200

A Himnusz közös szavalására hívja a magyar embereket január 22-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium

# Tájékoztatók