Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    1/12/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    technikum
    szakma
    diák
    szakképzés

23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

A szakmatanulási lehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők január 12-14. között a 23. Educatio szakkiállításon.

2023. január 12-14.

 

A kiállításra látogatók felsőoktatási intézmények mellett a szakképző intézmények képzési kínálatát is megismerhetik a szakképzési centrumok és az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ standjain.

A diákok az érettségit követően nem csak a felsőoktatásban, hanem a szakképzésben is folytathatják tanulmányaikat. Az érettségire épülő képzésben a képzési idő főszabályként két év, és kizárólag a szakmai vizsgára való felkészítésből áll, hiszen a közismeretet a tanulók középiskolai tanulmányaik során már elsajátították.  

A technikumokban és szakképző iskolákban az első két szakma megszerzése ingyenes, ez idő alatt a szakképző intézmények tanulói életkortól függetlenül diákigazolványra jogosultak. 25 éves korukig a fiatalok akár nappali rendszerű képzésbe is beiratkozhatnak, ahol az első szakma megszerzéséhez kapcsolódóan ösztöndíjban is részesülnek. Azok, akik duális szakmai oktatásban sajátítják el a szakmát, vállalati környezetben tanulhatnak, és munkabért kapnak tanulmányaik során.

A szakképzésben megszerzett szakmai tudás azok számára is jelentős előnyt, könnyebbséget jelent, akik a későbbiekben felsőoktatásban tanulnának tovább.

 

Képforrás: Educatio Facebook 


Érdekes lehet számodra

Váci Szakképzési Centrum  Országnapok eseménysorozat    borítókép
Váci Szakképzési Centrum Országnapok eseménysorozat

A Váci Szakképzési Centrum még 2021-ben indította útjának az Országnapok eseménysorozatát, amelynek több fontos célkitűzése is van.

# Tájékoztatók
Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók
Technikumi rangsor 2024 borítókép
Technikumi rangsor 2024

Elkészült a Technikumi rangsor TOP 100-as listája

# Tájékoztatók