Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    12/6/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

A megújult szakképzés vonzereje a karrierlehetőség

Átadásra került az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola felújított tanműhelyének épülete.

Az Ózdi Szakképzési Centrum a Kulturális és Innovációs Minisztérium jelentős támogatása mellett saját forrás bevonásával mindösszesen 175 millió forintot fordíthatott a munkálatokra, ismertette Nagy Zsuzsanna, a szakképzési centrum kancellárja, aki elmondta, hogy ebből az összegből homlokzatszigetelésre és annak színezésére, külső nyílászáró ablakok és ajtók cseréire, burkolatfelújításokra és részleges mosdó felújításra kerülhetett sor.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné köszöntő szavaiban a megújult szakképzés valódi és minden más területhez képest is kiemelkedő vonzerejeként az általa biztosított karrierlehetőséget emelte ki. A szakképző intézmények tanulói nem csupán szakmát kapnak, de tanulmányaik során elsajátítva a vállalkozói szemléletet és az új ismeretek megszerzésének képességét, stabil egzisztenciát tudnak teremteni saját maguk és családjuk számára. Amikor három éve a Kormány elindította a szakképzés átalakítását, egyaránt célul tűzte ki annak környezeti, módszertani és tartalmi megújítását. Kazincbarcikán mindez teljesült, köszönhetően annak is, hogy a helyi szakképzési centrum tudott élni a lehetőséggel – mondta a helyettes államtitkár.

Tuza Ottó főigazgató köszöntötte az átadóval egyidőben megszervezett pályaválasztási kiállítás résztvevőit, ahova Kazincbarcikáról és vonzáskörzetéből közel 400 fő 7-8. osztályos általános iskolai diákot vártak. A távolabbról érkezők a szakképzési centrum szervezésében buszokkal érkezhettek a helyszínre.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt. 

 


Érdekes lehet számodra

Készségek Európai Éve - European Year of skills  borítókép
Készségek Európai Éve - European Year of skills

Az Európa Unió Tanácsának soros magyar elnökségi programja keretében, a Nemzeti Fejlesztési Központ Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Főigazgatósága 2024. szeptember 25-26. között rendezte meg a Készségek Európai Évének konferenciáját Budapesten.

# Tájékoztatók
A szakképzés integrálása az eTwinning programba borítókép
A szakképzés integrálása az eTwinning programba

A szakmai oktatás az eTwinning program egyik fő prioritása.

# Tájékoztatók
Programkövetelmények törlése borítókép
Programkövetelmények törlése

A mérlegképes könyvelői, az adótanácsadói és az okleveles adószakértői szabályozott szakmák hatósági képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 607/2023. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján a fenti képesítések megszerzésére hatósági képzés és -vizsgáztatás került bevezetésre 2024. július 1-jétől.

# Tájékoztatók