Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  #Tájékoztatók

  12/6/2023


  2 perc olvasási idő


  Címkék

A megújult szakképzés vonzereje a karrierlehetőség

Átadásra került az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola felújított tanműhelyének épülete.

Az Ózdi Szakképzési Centrum a Kulturális és Innovációs Minisztérium jelentős támogatása mellett saját forrás bevonásával mindösszesen 175 millió forintot fordíthatott a munkálatokra, ismertette Nagy Zsuzsanna, a szakképzési centrum kancellárja, aki elmondta, hogy ebből az összegből homlokzatszigetelésre és annak színezésére, külső nyílászáró ablakok és ajtók cseréire, burkolatfelújításokra és részleges mosdó felújításra kerülhetett sor.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné köszöntő szavaiban a megújult szakképzés valódi és minden más területhez képest is kiemelkedő vonzerejeként az általa biztosított karrierlehetőséget emelte ki. A szakképző intézmények tanulói nem csupán szakmát kapnak, de tanulmányaik során elsajátítva a vállalkozói szemléletet és az új ismeretek megszerzésének képességét, stabil egzisztenciát tudnak teremteni saját maguk és családjuk számára. Amikor három éve a Kormány elindította a szakképzés átalakítását, egyaránt célul tűzte ki annak környezeti, módszertani és tartalmi megújítását. Kazincbarcikán mindez teljesült, köszönhetően annak is, hogy a helyi szakképzési centrum tudott élni a lehetőséggel – mondta a helyettes államtitkár.

Tuza Ottó főigazgató köszöntötte az átadóval egyidőben megszervezett pályaválasztási kiállítás résztvevőit, ahova Kazincbarcikáról és vonzáskörzetéből közel 400 fő 7-8. osztályos általános iskolai diákot vártak. A távolabbról érkezők a szakképzési centrum szervezésében buszokkal érkezhettek a helyszínre.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt. 

 


Érdekes lehet számodra

Béremelés borítókép
Béremelés

Hamarosan érkeznek az emelt bérek a szakképzésben is

# Tájékoztatók
Váci Szakképzési Centrum Országnapok eseménysorozat  borítókép
Váci Szakképzési Centrum Országnapok eseménysorozat

A Váci Szakképzési Centrum még 2021-ben indította útjának az Országnapok eseménysorozatát, amelynek több fontos célkitűzése is van.

# Tájékoztatók