Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Tájékoztatók

  6/23/2022


  5 perc olvasási idő


  Címkék

  szakképzés
  diák
  duális

Audi Hungaria: Díjazták a duális szakképzés legjobbjait

Az Audi Hungaria számára kiemelten fontos a jövő generációjának oktatása és magas szintű képzése. A vállalat partnerintézményeivel együtt már több mint két évtizede működteti sikerrel a duális szakképzés rendszerét, amelynek keretében évről-évre több száz fiatal szerzi meg az elméleti és gyakorlati tudást 14 szakmában.

 

Az Audi Hungaria számára kiemelten fontos a jövő generációjának oktatása és magas szintű képzése. A vállalat partnerintézményeivel együtt már több mint két évtizede működteti sikerrel a duális szakképzés rendszerét, amelynek keretében évről-évre több száz fiatal szerzi meg az elméleti és gyakorlati tudást 14 szakmában. A 21. tanévben összesen 139 tanuló végzett az Audi Hungaria elismert duális szakképzési modelljében. A hagyományokhoz híven az Audi Hungaria legjobb tanulói az idei évben is elismerésben részesültek – számolt be az eseményről a kisalfold.hu. 

 

A képen balról jobbra a díjazott diákok mellett: Kővári Norbert, a Karosszériaüzem vezetője, Szigeti Éva Katalin, az Audi Akademie Hungaria vezetője, Pölöskei Gáborné, Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős Államtitkár Helyettes, Bihall Tamás, oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Kocsis Zoltán, az Audi Akademie Hungaria szakképzésért felelős vezetője, Surányi Szabolcs, az Audi Hungaria Üzemi Tanácsának elnökhelyettese és Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezetének elnöke

 

 

„Duális szakképzési modellünk meghatározó pillére vállalatunk szakember-utánpótlási programjának, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy az elmúlt esztendőkben több mint 2000 fiatal szerzett szakmát nálunk és többségük vállalatunknál kezdte meg pályafutását. Partneriskoláinkkal karöltve színvonalas elméleti tudással és gyakorlati kompetenciákkal vértezzük fel a nálunk tanuló diákokat, és már a tanulóéveik alatt felkészítjük a fiatalokat a jövő szakmai kihívásaira. Ezúton gratulálok valamennyi végzős tanulónak, és további sok sikert kívánok nekik szakmai pályafutásukhoz!” – mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

 

 

A rendezvényen elismerésben részesültek a 14 oktatott szakma legjobbjain kívül az országos Szakma Sztár Fesztivál dobogós diákjai, valamint a tanév során a tanulók számára meghirdetett kreatív pályázat győztesei is.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. Magyarországon elsőként, több mint 20 éve indította el a duális szakképzési modellt, melyet jelenleg a Győri Szakképzési Centrummal, valamint az Audi Hungaria Általános Művelődési Központtal együtt működtet. A duális szakképzés keretében a tanulók 14 járműipari, elektronikai, fémipari és gazdasági szakmát sajátíthatnak el az Audi Hungaria Képzőközpontjában. Az Audi Hungaria duális szakképzésében 2001 óta több mint 2000 fiatal végzett, nagy részük munkatársként kezdte el szakmai pályafutását a győri vállalatnál.

 

Forrás: https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2022/06/audi-hungaria-dijaztak-a-dualis-szakkepzes-legjobbjait-gyorben

 

 

 


Érdekes lehet számodra

Megjelent a Skillset and match szeptemberi száma borítókép
Megjelent a Skillset and match szeptemberi száma

Megjelent és elektronikusan is letölthető a Cedefop munkára felkészítő tanulást népszerűsítő magazinja, a Skillset and match 2022. szeptemberi száma.

# Tájékoztatók
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten borítókép
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten

A COVID-19 világjárvány miatti egy év kihagyás után idén májusban ismét megrendezésre került a szakmai készségek európai ünnepe. A 27 ország által szervezett több mint 800 élő, virtuális, valamint hibrid rendezvényen több mint 300 000 fő vett részt.

# Tájékoztatók
Uniós kitekintés a tanulószerződéses gyakorlati képzésre: erős jövőképpel a stabilitásért borítókép
Uniós kitekintés a tanulószerződéses gyakorlati képzésre: erős jövőképpel a stabilitásért

A vállalati helyszínű gyakorlati képzések kitarthatnak a válság idején is - az érdekelt felek közötti együttműködés minőségétől, mélységétől és szerkezetétől függően – állapítja meg a Cedefop, az Európai Szakképzésfejlesztési Központ által közzétett, európai szintű összehasonlító tanulmány.

# Tájékoztatók