Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/30/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Indulnak az IKK webináriumai

Az idei tanév első két webináriumán a mesterséges intelligenciával ismerkedhetnek az érdeklődők

Az idei tanévben új lehetőséggel bővítjük webináriumi kínálatunkat. Online workshopokat szervezünk a szakképzésben oktató kollégák számára. A célunk, hogy a legújabb technológiák és pedagógiai módszerek elsajátításában támogassuk az oktatókat.

Az első két workshop témája a mesterséges intelligencia lesz, amely napjainkban egyre nagyobb szerepet kap az oktatás különböző területein is, lehetővé téve a személyre szabott tanulást, az automatizált értékelést és az adatokra alapozott pedagógiai döntéshozatalt, segítve a diákok különböző tanulási stílusainak és igényeinek jobb megértését, valamint új, interaktív tanulási környezetek kialakítását. 

A témában két különböző szintű workshopot kínálunk, attól függően, hogy az érdeklődők mennyi előzetes ismerettel rendelkeznek a mesterséges intelligenciáról. A közvetlen, interaktív részvétel érdekében maximum 50 fő jelentkezését tudjuk fogadni alkalmanként.  A kezdők a mesterséges intelligencia és a promptolás alapjaival, alap eszközökkel ismerkedhetnek, a haladóbbak az MI pedagógiailag megalapozott használatára vonatkozó jó gyakorlatokról, a képgenerálásról és a chatbotokról szerezhetnek ismereteket.

Az online workshopok időpontját és a regisztrációs linkeket itt találja.

A témában tartott korábbi webináriumaink

2024 első felében két webináriumi alkalmat is szenteltünk a témának: Hol a MI helyünk? címmel kerekasztal beszélgetést tartottunk, olyan témákat érintve, mint például az MI szerepe a munkaerőpiacon, a szakképzés hatékonyságának növelésében, az MI által megkövetelt oktatói és tanulói készségek.

A sorozat következő részében egy apprandit tartottunk, ahol a résztvevő előadók segítségével feltérképeztük az MI alkalmazási lehetőségeit az oktatásban, és különböző ötleteket, alkalmazásokat ismerhettünk meg.

 

Forrás/kép: IKK Nonprofit Zrt.

 


Érdekes lehet számodra

Könyvtári kihívás borítókép
Könyvtári kihívás

Fiatalokat célzó országos könyvtári programot hirdet a KIM az olvasás népszerűsítésére

# Felhívások
Megjelent a Szakmafüzet 2024/2025 borítókép
Megjelent a Szakmafüzet 2024/2025

Az alapszakmákat bemutató tájékoztató füzet segít, hogy átlásd szakképzés által biztosított lehetőségeket és az ágazatok szerint csoportosított szakmák listáját.

# Tájékoztatók
Szakképzés az EFOTT-on borítókép
Szakképzés az EFOTT-on

Az IKK is részt vett a 2024-es EFOTT fesztiválon.

# Rendezvények