Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/25/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Interaktív vizsgák

Lezárultak az őszi elméleti szakmai vizsgák, amelyek nagy része már elektronikusan zajlott.

Sikeresen lezárultak az őszi időszak szakmai vizsgái is, amelyek már szinte teljes egészében interaktív formában valósultak meg. A szakmai elméleti vizsgák esetében a papíralapú számonkéréseket májustól váltották fel a számítógépen végezhető, interaktív vizsgák. 

Októberben 130 szakmában összesen 6655-en tettek vizsgát az ország egész területén, ebből 6223-an már digitális formában.  Egyedül a kifutó rendszerű szakmák képeznek kivételt az elektronikus vizsgarendszer alól.

A digitális fejlesztéssel a vizsgák teljesen papírmentessé, a kiértékelések pedig gyorsabbá váltak. A tapasztalatok az őszi időszakban is pozitívak voltak, a feladatok kitöltése mindenhol zökkenőmentesen zajlott. 

Októberben legtöbben villanyszerelő szakmában vizsgáztak (825 fő), a második legnépszerűbb a kereskedelmi értékesítő (518 fő), míg a harmadik helyen a gépi és CNC forgácsoló szakma (246 fő) végzett. Emellett sokan vizsgáztak pincér-vendégtéri szakember, cukrász, logisztikai technikus és burkoló szakmákból is. 

Az elméleti interaktív vizsgákat a 2020-ban bevezetett projektvizsga forma egészíti ki, amely az új szakképzési rendszerben már egy komplex gyakorlatorientált számonkérést jelent projektfeladatok megvalósításán keresztül.


Forrás: KIM
Fotó: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Partnerségi előkészület a Svájci programban borítókép
Partnerségi előkészület a Svájci programban

Már folyik a svájci-magyar partnerségi együttműködés kereteinek kialakítása

# Tájékoztatók
Újra az Egisben találkozott a Magyar Fiatal Tudósok Társasága borítókép
Újra az Egisben találkozott a Magyar Fiatal Tudósok Társasága

A Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 2023. október 6-án – négy év kihagyás után –, újra megrendezte országos találkozóját az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában.

# Tájékoztatók
First Global Challenge borítókép
First Global Challenge

Nemzetközi robotikai csapatverseny

# Tájékoztatók