Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    12/2/2021


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Intézményi modell - A gödi orientációs évfolyam módszertanát összefoglaló kötet jelent meg

„Zöldellő életfának gyönyörű-szép ága – Orientációs évfolyam a magyar szakképzésben”

„Zöldellő életfának gyönyörű-szép ága – Orientációs évfolyam a magyar szakképzésben” címmel jelent meg a gödi Piarista Szakképző Iskola és Kollégium kötete, amely az intézmény országosan adaptálható módszertanát, jó gyakorlatait foglalja össze. A szerzők az intézményfejlesztést célzó hároméves Göd 2.0 pilot program keretében dolgozták fel az egyéni tanulási utak pedagógiáján, a személyes pályaorientáción és az életpálya-tanácsadáson alapuló oktatás intézményi módszertanát. 

Az útmutató magában foglalja az orientációs program tartalmi kulcselemeit és mellékletként tartalmazza azokat a dokumentum sablonokat, amelyek azonnal felhasználhatóak az intézményi modellt adaptálásához.

Az orientációs előkészítő év lényege, hogy a tanulók egyéni készség- és képességfejlesztés mellett betekintést kapnak különböző szakmák világába, így könnyebben tudják meghozni pályaválasztással kapcsolatos döntésüket.

A modellt fejlesztő és jelenleg is alkalmazó gödi intézményben eddig közel 150 fiatal találta meg szakmáját, hivatását az orientációs évfolyam során. A hároméves pilot program megvalósítását a Nemzeti Foglalkoztatási Alap biztosította.

A kiadvány az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával készült.

Az orientációs évfolyamot indító szakképző intézményekről itt tájékozódhatnak az érdeklődők.
 

Forrás: Piarista Szakképző Iskola és Kollégium
Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten borítókép
Középpontban a zöld átmenet az Európai Szakképzési Héten

A COVID-19 világjárvány miatti egy év kihagyás után idén májusban ismét megrendezésre került a szakmai készségek európai ünnepe. A 27 ország által szervezett több mint 800 élő, virtuális, valamint hibrid rendezvényen több mint 300 000 fő vett részt.

# Tájékoztatók
Reflektorfényben az előzetes tudás elismerése borítókép
Reflektorfényben az előzetes tudás elismerése

Az előzetes tudás elismerésének az egész életen át tartó tanulást támogató politikák és szolgáltatások szerves részévé kell válnia, és kapcsolódnia kell más készségfejlesztési politikákhoz. Ez volt a validációról szóló 4. Biennálé következtetése, amelyre május 19-én és 20-án Reykjavíkban került sor.

# Tájékoztatók
Megújult a kézikönyv a szakképzési jogszabályok alkalmazásához borítókép
Megújult a kézikönyv a szakképzési jogszabályok alkalmazásához

A kiadvány új, átdolgozott verziója elérhető

# Tájékoztatók