Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Rendezvények

    10/16/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Karrierutak a szakképzésben

Szakmai konferenciát tartottak a somogyi szakképzési centrumok

Október 10-én tartotta közös „Karrierutak a szakképzésben” elnevezésű szakmai konferenciáját a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Siófoki Szakképzési Centrum. A centrumok a vármegye oktatási intézményeit hívták meg a rendezvényre, ahol többek között Pölöskei Gáborné, szakképzésért felelős helyettes államtitkár is tartott előadást.


Az előadásokat megelőzően egy közös Kahoot kvízre várták a résztvevőket a szervezők, ahol a jelenlévők összemérhették tudásukat a szakképzésről. A mobiltelefonról vezérelt kvíz nagy sikert aratott, az első három résztvevő díjat is nyert. Az előadásokat Pölöskei Gáborné, szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg Sikerek a szakképzésben című prezentációjával. Beszédében átfogó képet festett a szakképzés jelenlegi helyzetéről, és a további fejlődési lehetőségekről.
Kenderfi Miklós, a MATE tanszékvezető tanára a pályaorienációs folyamat szakmai aspektusait tárta fel.
A szünet után Horváth Péter főigazgató a Siófoki Szakképzési Centrum munkájáról adott átfogó képet, míg Lőcze Erika, a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium oktatója a dobbantó program helyi jó gyakorlatait villantotta fel.
Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója a kaposvári centrum sokoldalú tevékenységét mutatta be a jelenlévőknek, míg Kard János, a Kaposvári SZC főigazgató-helyettese a szakképzésben elérhető ösztöndíjakról és munkabérekről tartott előadást.
Somogy vármegye két szakképzési centruma hiánypótló jelleggel tavaly decemberben szervezett először hasonló közös szakmai rendezvényt. Azon a konferencián és ezúttal is kiderült, hogy nagy szükség van a szakképző intézmények és az általános iskolák, továbbá gimnáziumok közötti kommunikációra, szakmai egyeztetésre, hiszen a szakképzés öt évvel ezelőtti átalakítását követően is kerültek be új elemek és képzési formák a szakképzési rendszerbe.
A szünetekben a vármegye szakképző intézményei standjaikon várták az érdeklődőket.

 

Forrás: Siófoki Szakképzési Centrum

Kép: Siófoki Szakképzési Centrum


Érdekes lehet számodra

Tájékoztatás a felmenő rendszerben módosult Képzési és Kimeneti Követelmények bevezetéséhez borítókép
Tájékoztatás a felmenő rendszerben módosult Képzési és Kimeneti Követelmények bevezetéséhez

Információk a KKK-k felmenő rendszerű bevezetésének időpontjáról, a dokumentumok hatályba lépéséről

# Tájékoztatók
Készségek Európai Éve - European Year of skills  borítókép
Készségek Európai Éve - European Year of skills

Az Európa Unió Tanácsának soros magyar elnökségi programja keretében, a Nemzeti Fejlesztési Központ Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Főigazgatósága 2024. szeptember 25-26. között rendezte meg a Készségek Európai Évének konferenciáját Budapesten.

# Tájékoztatók
Tudod milyen ágazatot, szakmát válassz?  borítókép
Tudod milyen ágazatot, szakmát válassz?

Szakértők segítségével bemutatjuk az egyes ágazatokat és a hozzájuk tartozó szakmákat

# Tájékoztatók