Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  #Tájékoztatók

  9/13/2023


  2 perc olvasási idő


  Címkék

Kizárólag érettségire felkészítő képzés

Helyi mintatantervek készültek

Az IKK Zrt. koordinálásával helyi mintatervek készültek a technikum Szkt. 20. § (3) bekezdése szerinti, kizárólag érettségi vizsgára felkészítő képzéséhez.
 

Az elkészült mintatantervek az alábbi tantárgyak oktatásához nyújtanak támogatást:

 • magyar nyelv és irodalom
 • történelem
 • matematika
 • angol nyelv
 • digitális kultúra


A dokumentumok használata nem kötelező, az elkészült mintatantervek és az abban található óratervek tájékoztató jellegűek. A tényleges tantárgyi struktúrát, az óraszámokat és a kapcsolódó tartalmakat minden iskola a saját szakmai programjában határozza meg. Célunk a jó gyakorlatok megosztásával segítséget nyújtani a kötelező és választható érettségi vizsgatárgyakat oktató kollégák munkájához.

 

A mintatantervek itt érhetők el.


Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: ShutterStock


Érdekes lehet számodra

Tanárok együttműködése a szakképzés minőségének javítása érdekében a tanórakutatás módszerének segítségével borítókép
Tanárok együttműködése a szakképzés minőségének javítása érdekében a tanórakutatás módszerének segítségével

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán az Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet mint koordinátor szervezésében 2023. 06. 02-án került megrendezésre a Lesson Study for VET - Teachers’ Collaboration for Improving the Quality of Vocational Education and Training című Erasmus+ nemzetközi projekt zárókonferenciája

# Tájékoztatók
Új, innovatív megoldások a felnőttképzésben borítókép
Új, innovatív megoldások a felnőttképzésben

Magyarországon új lehetőségek nyílnak a felnőttképzések terén a mikrotanúsítványok és az egyéni tanulási számlák bevezetésével. Az Európai Uniós kezdeményezés célja, hogy a gyorsan változó munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően rugalmasabbá és szélesebb körben elérhetővé tegye a felnőttképzéseket.

# Tájékoztatók
Szakképzési politikák Európában borítókép
Szakképzési politikák Európában

A Cedefop közzétette az európai szakképzési politikák időrendi áttekintését. Az európai szakképzési politikák időrendi áttekintése értékes információforrás a ReferNet hálózat országaiban: az Európai Unióban, Izlandon és Norvégiában. A publikáció a szakképzéssel és az életen át tartó tanulással kapcsolatban mintegy 1 000 szakpolitikai gyakorlatot tartalmaz.

# Tájékoztatók