Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Felhívások

    1/25/2022


    3 perc olvasási idő


    Címkék

    diák
    verseny
    jelentkezés
    tájékoztató

Közgazdasági Diákolimpia 2022

Január végéig lehet jelentkezni a rangos versenyre

A Magyar Közgazdasági Társaság a szervező partnereivel – a cseh INEV-vel, a Magyar Nemzeti Bankkal, a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Pénzmúzeummal, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Budapest Institute of Banking Zrt.-vel – a 2021–2022-es tanévben is megrendezi a Közgazdasági Diákolimpiát. A versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkezését várják az ország minden pontjáról.

A 2016-ban Csehországból indult verseny célja a pénzügyi-közgazdasági ismeretterjesztés mellett, hogy megtalálja a jövő tehetséges közgazdászait, és támogassa szakmai fejlődésüket. A verseny során a diákoknak olyan szakértőkkel van lehetőségük megismerkedni, akik inspirálni és támogatni tudják a pályafutásukat a későbbiekben. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, aki külön videóüzenetben köszöntötte a döntős versenyzőket.

A verseny 2022. február 14. és 18. között egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március második felében pedig egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérik össze közgazdasági tudásukat a legjobbak – a járványhelyzet függvényében Budapesten, vagy online formában. Az országos döntő legeredményesebb diákjai várhatóan 2022 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőben mérkőzhetnek meg többek között cseh, lengyel, szlovák, görög, kínai, vietnámi társaikkal.

Az országos és a nemzetközi döntő legjobbjai értékes nyereményekkel gazdagodnak. Azok a diákok pedig, akik gazdaságtudományok képzési területre jelentkeznek, a hatályos szabályozás értelmében a Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjén elért 1–3. helyezésért a felsőoktatási felvételin 30 többletpontra jogosultak.

A versenyről további információk a program honlapján olvashatók.

A jelentkezési határidő 2022. január 31.

Forrás: www.kozgazdasagiolimpia.hu 

Képillusztráció: Pénzmúzeum


Érdekes lehet számodra

Fenntarthatósági Témahét 2024 borítókép
Fenntarthatósági Témahét 2024

Önkéntes program

# Felhívások
Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók
Félévértékelő és orientációs szakmai nap borítókép
Félévértékelő és orientációs szakmai nap

Idén is folytatódnak a rugalmas tanulási utak szakemberei számára szervezett rendezvények

# Rendezvények