Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Felhívások

    3/2/2021


    3 perc olvasási idő


    Címkék

    verseny
    díj
    online

Még a héten kitölthető a ZsetOn tesztsora

A versenyen két korosztály mérheti össze pénzügyi tudását

A verseny első három helyezettje értékes nyereményekben részesül. A két korosztály legjobbjai laptopokhoz, tabletekhez és mobiltelefonokhoz juthatnak.

A Pénzügyminisztérium által szervezett és a Diákhitel Központ Zrt., a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és a Magyar Államkincstár támogatásával megvalósuló versenyen idén két korosztály, az egyetemisták és a középiskolások versenyzői mérhetik össze pénzügyi tudásukat.

A középiskolások versenyében a 150 legjobban teljesítő diák jut a 2021. március 26-i középdöntőbe.

A versenyre regisztrálni és a tesztet kitölteni a Pénzügyminisztérium Okosan a pénzzel oldalán, vagy a verseny honlapján lehet. 

Az oldalon lehetőség van regisztráció nélküli gyakorlásra, így a versenyző már a végleges tesztsort biztos tudás birtokában töltheti ki (a regisztráció után kitöltött online teszt eredményével a diák már részt is vesz a versenyben!). A diákok a gyakorlás során a verseny 200 kérdésből álló feladatbankjából véletlenszerűen kapnak 16 kérdést. A kvíz felöleli az előző hat év PÉNZ7 témáit, így érkezhetnek kérdések a családi költségvetés, a befektetések, megtakarítások, hitelek, korszerű pénzkezelés, a biztosítások és pénzügyi biztonság, valamint a vállalkozási ismeretek témaköreiből, de érdemes felkészültnek lenni a pénzügyi rendszer szereplőivel kapcsolatban is.

Újdonság, hogy a verseny mellett a honlapon mától elérhető a ZsetOn beosztó zsebpénzkalkulátor, amelynek segítségével a diákok naprakészen nyilvántarthatják és kalkulálhatják bevételeiket és kiadásaikat

 

 


Érdekes lehet számodra

Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók
Egy élhető, szebb jövőért dolgozni borítókép
Egy élhető, szebb jövőért dolgozni

Környezetvédelem és vízügy ágazati szakmai nap Szolnokon

# Tájékoztatók
Miniszteri elismerés borítókép
Miniszteri elismerés

A nemzeti ünnep alkalmával elismerésben részesültek a szakképzésben dolgozók

# Tájékoztatók