Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    3/18/2022


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Megnyitotta kapuit a Pénzmúzeum

A kiállítások március 15-től látogathatók

Március 15-én, több száz hazai és nemzetközi vendég jelenlétében, hivatalosan is megnyitotta kapuit a Magyar Nemzeti Bank új Látogatóközpontja és Pénzmúzeuma a Széll Kálmán téren. A Pénzmúzeumnak otthont adó egykori Postapalota műemléki védettséget élvező épülete az elmúlt években teljes felújításon esett át, és ezt követően lett kialakítva a több mint 2400 m2 alapterületű, Európában is egyedülálló pénztörténeti és pénzügyi edukációs kiállítótér.

A rendezvény nyitó beszédében Matolcsy György, a jegybank elnöke kiemelte: az egyedülálló – itthon példa nélküli, de Európában is párját ritkító – intézmény a pénzügyi művelődés magyarországi központjaként működik majd.

A múzeum élménytere ennek megfelelően a legmodernebb múzeumpedagógiai és digitális technológiákkal felszerelve várja az érdeklődőket. A múzeumban elérhetőek lesznek a diákok számára múzeumpedagógiai foglalkozások is, amelyek a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködve valósulnak meg.

A Pénzmúzeum nemcsak régi pénzeket és a pénz történelmét mutatja be látványosan, hanem emellett a látogatást interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók kísérik végig. A Pénzmúzeum a pénz öt funkciója köré szervezte tereit. Az egyes terekben a problémafelvetést a személyes pénzügyeken, döntési játékon keresztül élhetik át a látogatók, amit történeti, pénzismereti kitekintés, a jegybanki funkciók bemutatása és numizmatikai tartalmak tesznek teljessé. 

A Pénzmúzeum mindemellett honlapján elérhető, öt fő témakör köré szervezett e-learning anyagokkal, az ország vezető gazdasági szakembereinek ingyenes oktatóvideóival (https://beconomist.hu/) támogatja a fiatalok ismereteinek bővítését, egyúttal segítséget nyújt pályaválasztással kapcsolatos döntéseik meghozatalában.

 

Forrás: www.penzmuzeum.hu 

Képillusztráció: Pénzmúzeum


Érdekes lehet számodra

Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók
Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók
Hivatalos a béremelés borítókép
Hivatalos a béremelés

Megjelent a 32,2 százalékos béremelést rögzítő kormányhatározat

# Tájékoztatók