Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    8/6/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Mindent egy helyen a hazai felnőttképzésről

Iskolarendszeren kívüli felnőttképzés

Az IKK honlapján 2024. augusztus 1-től elérhetővé vált a Kulturális és Innovációs Minisztérium, Felsőoktatási és Felnőttképzési Helyettes Államtitkárságához tartozó Felnőttképzési Főosztály folyamatosan frissülő tartalmakat bemutató aloldala.

Az egész életen át tartó tanulás támogatására létrejött oldal kiemelt célja, hogy folyamatos tájékoztatást nyújtson az olvasóknak a dinamikusan megújuló hazai felnőttképzési rendszerről, és annak lehetőségeiről. A téma iránt érdeklődők megismerkedhetnek a megújult felnőttképzés rendszerével, elért eredményeivel, szereplőivel, jogszabályi hátterével, támogató szervezeteivel. 

Az oldal folyamatosan, havonta frissülő statisztikákkal, jogszabálygyűjteménnyel segíti a felnőttképzés iránt érdeklődőket. 

Mindezek mellett a látogatók megismerhetik a Felnőttképzési Főosztály, mint a téma szakpolitikai felelősének feladatait, futó projektjeit, eredményeit és sikeres rendezvényeit.

Továbbá a főosztály tájékoztatást nyújt olyan innovatív fejlesztések megvalósításáról, mint az egyéni tanulási számla bevezetése, vagy a mikrotanúsítványok hazai keretrendszerének kidolgozása. 

A honlap részletes információkat és havonta frissülő statisztikai adatokat kínál azon érdeklődőknek, pályázóknak, akik figyelemmel kísérik „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” megnevezésű, GINOP Plusz-3.2.1-21 támogatási programot. 

Nem utolsósorban összefoglalásra kerültek a hazai felnőttképzés további olyan szereplői, akik a szakpolitikai irányításon és a képző intézményeken túl elhivatott munkájukkal kiemelkedő feladatot látnak el a felnőttek képzésének biztosításában. 

További információk itt érhetőek el.

 

Forrás: KIM

Képillusztráció: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Elismerések  borítókép
Elismerések

Hankó Balázs: ma a szakképzés a mérnök- és informatikai egyetemi képzés előszobája

# Tájékoztatók
Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben borítókép
Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben

Rendben zajlanak az érettségi vizsgák a technikumokban és elindultak a szakmai vizsgák is a szakképző intézményekben.

# Tájékoztatók
Szakmai nap a közlekedés és szállítmányozás ágazatban borítókép
Szakmai nap a közlekedés és szállítmányozás ágazatban

Új ágazatban indított szakmai napokat az IKK Zrt.

# Tájékoztatók