Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    11/21/2023


    1 perc olvasási idő


    Címkék

Módosítások a képzési és kimeneti követelményekben

A képzési és kimeneti követelményekben történt módosítások nem érdemi jellegű vagy a tanulókra, képzésben részt vevőkre kedvezőbb változásokat jelentenek, így a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 11.§ (4) bekezdése alapján a folyamatban lévő képzésekre is alkalmazandók. A módosítások 2023. november 21-től hatályosak.

A pontosítások az ágazati alapvizsga és a szakmai vizsga megszervezésének következetes lebonyolítását szolgálják. A szakma alapadataira vonatkozó rész a szakmai oktatás kötelező foglalkozásai összesített számával egészült ki, továbbá a szakmai követelmények a fenntarthatóságra, „zöldítésre” vonatkozó tartalmakkal bővültek.

 

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Újabb kiemelt projekt indult a szakképzés versenyképességének növelése érdekében  borítókép
Újabb kiemelt projekt indult a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

Projektnyitó sajtóközlemény

# Fejlesztések
Vegyipar ágazati szakmai nap Szolnokon  borítókép
Vegyipar ágazati szakmai nap Szolnokon

Április 30-án a Szolnoki SZC Pálfy – Vízügyi Technikum adott otthont a harmadik vegyipar ágazati szakmai napnak, mely annak a programsorozatnak a része melyet a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében szervez az IKK Zrt.

# Tájékoztatók
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében borítókép
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

# Tájékoztatók