Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  # Tájékoztatók

  11/25/2022


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  verseny
  szakképzés
  ágazat

Országos logisztikai versenyt rendeztek szakképzési centrumok részvételével

A váci Piarista Kilátó Központ adott helyszínt annak az országos logisztikai versenynek, ahol szakképzésben tanuló diákok mérhették össze játékos formában tudásukat. A döntőbe nyolc régió 24 középiskolás diákja jutott, a győztes egy budapesti intézmény tanulója lett.

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLVK) gondozásában megjelent PROFI-T-ABILITY logisztikai társasjátékhoz kapcsolódó verseny elsődleges célja az élményalapú kapcsolatteremtés a diákok, a szakképző intézmények, és a vállalatok között. Ahogyan azt 2022. november 18-án a váci Piarista Kilátó Központban megrendezett országos bajnokság döntőjének megnyitóján dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) elnöke a kezdeményezést méltatva kiemelte: ezek az alkalmak nagyon fontosak ahhoz, hogy a szakképzésben tanuló diákok úgy szerezzenek tapasztalatot, ismereteket az egyes ágazatokról, szakmákról, hogy a különböző kompetenciák fejlesztése közben életre szóló élményt is kapjanak. Ugyancsak nagy jelentőséggel bírnak azok az alkalmak, amikor a tanulók nagyvállalatok, munkáltatók képviselőivel találkoznak, közvetlenül kérdezhetnek, ismerkedhetnek meg a szakmával, a munka világával. Hangsúlyozta: ez az új program fontos platformja nemcsak a megmérettetésnek, de a megjelent munkaerőpiaci szereplőkkel való találkozásnak is.

Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója köszöntőjében kiemelte az élményalapú tanulás fontosságát. A fiatalok a program ideje alatt terveznek, stratégiát alkotnak, kockázatot vállalnak, döntenek, adott helyzetben együttműködnek.
Tanulnak önmagukról, a másikról és a szakmáról egyaránt. 

Az egész napos versengés nyomán négy diák kerülhetett a döntők döntőjébe, a fő játékasztaltól pedig végül Réti Dániel, a Kecskeméti Régió döntőse, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Belvárosi Technikum diákja állhatott fel győztesként. 


Érdekes lehet számodra

ReferNet évzáró rendezvény borítókép
ReferNet évzáró rendezvény

A ReferNet Magyarország projekt december 9-én tartotta évzáró rendezvényét, amelynek célja egyrészt a projekt 2022. évi eredményeinek áttekintése és a 2023. évi feladatok előkészítése, másrészt a hálózatosodás erősítése és a ReferNet láthatóságának növelése volt.

# Tájékoztatók
Rugalmas tanulási utak módszertani támogatása borítókép
Rugalmas tanulási utak módszertani támogatása

Internetes tudásmegosztó felület

# Tájékoztatók
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében második alkalommal indul el a Start Program. borítókép
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében második alkalommal indul el a Start Program.

A Nemzeti Tehetség Központ és szakmai együttműködő partnere a Design Terminal újra megrendezi a Start Programot, amely 18-35 év közötti fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja.

# Tájékoztatók