Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  #Tájékoztatók

  11/25/2022


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  verseny
  szakképzés
  ágazat

Országos logisztikai versenyt rendeztek szakképzési centrumok részvételével

A váci Piarista Kilátó Központ adott helyszínt annak az országos logisztikai versenynek, ahol szakképzésben tanuló diákok mérhették össze játékos formában tudásukat. A döntőbe nyolc régió 24 középiskolás diákja jutott, a győztes egy budapesti intézmény tanulója lett.

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLVK) gondozásában megjelent PROFI-T-ABILITY logisztikai társasjátékhoz kapcsolódó verseny elsődleges célja az élményalapú kapcsolatteremtés a diákok, a szakképző intézmények, és a vállalatok között. Ahogyan azt 2022. november 18-án a váci Piarista Kilátó Központban megrendezett országos bajnokság döntőjének megnyitóján dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) elnöke a kezdeményezést méltatva kiemelte: ezek az alkalmak nagyon fontosak ahhoz, hogy a szakképzésben tanuló diákok úgy szerezzenek tapasztalatot, ismereteket az egyes ágazatokról, szakmákról, hogy a különböző kompetenciák fejlesztése közben életre szóló élményt is kapjanak. Ugyancsak nagy jelentőséggel bírnak azok az alkalmak, amikor a tanulók nagyvállalatok, munkáltatók képviselőivel találkoznak, közvetlenül kérdezhetnek, ismerkedhetnek meg a szakmával, a munka világával. Hangsúlyozta: ez az új program fontos platformja nemcsak a megmérettetésnek, de a megjelent munkaerőpiaci szereplőkkel való találkozásnak is.

Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója köszöntőjében kiemelte az élményalapú tanulás fontosságát. A fiatalok a program ideje alatt terveznek, stratégiát alkotnak, kockázatot vállalnak, döntenek, adott helyzetben együttműködnek.
Tanulnak önmagukról, a másikról és a szakmáról egyaránt. 

Az egész napos versengés nyomán négy diák kerülhetett a döntők döntőjébe, a fő játékasztaltól pedig végül Réti Dániel, a Kecskeméti Régió döntőse, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Belvárosi Technikum diákja állhatott fel győztesként. 


Érdekes lehet számodra

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók
Több mint 300 résztvevő az első Dunakanyari nyári diákmunka börzén borítókép
Több mint 300 résztvevő az első Dunakanyari nyári diákmunka börzén

Nagy sikert aratott a Piarista Kilátó Központ és az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet közös rendezvénye

# Rendezvények
Éld bele magad! borítókép
Éld bele magad!

Nyári tábor Baján

# Tájékoztatók