Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Rendezvények

    7/16/2024


    4 perc olvasási idő


    Címkék

Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban

Idén, július első hetében rendeztük meg negyedik alkalommal a Váci Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében a nyári napközis Pályaorientációs tábort.

A felső tagozatos általános iskolás résztvevőket középiskolás diákok mentorálták és kísérték végig az egész hetes programsorozaton.

A pályaorientáció három fő területébe kaptak bepillantást, visszajelzéseket és tapasztalatot a táborozók.

Önismereti foglalkozásokat iskolapszichológusunk, Pálmai Kitti és pályaorientációs tanácsadónk, Konfár Mónika tartottak, valamint a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő Módszertani Központ vezetője, Katona Miklós és munkatársai jóvoltából mobil képesség mérőeszközökön és tesztek segítségével mérettethették meg magukat mind a nagyobb, mind a kisebb gyerekek.

Pályaismeretük számos-, főleg műszaki irányokban bővülhetett. Interaktív órákat tartottak A Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola oktatói az asztalos-, az ács-, a festő-, az autószerelő- és a kozmetika műhelyekben. A Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium diákjai és Óbudai Egyetemről érkezett hallgatók tartottak élményórákat 3D nyomtatás, lézergravírozás, Lego robot tervezés/építés, arduino programozás, bináris dobókocka forrasztás témáiban.

Munkaerőpiaci ismeretekkel gazdagodtak partnereink közreműködésével. A Ghibli Kft. HR-es munkatársai saját fejlesztésű, stratégiai gondolkodást igénylő társasjáték segítségével ismertették meg a gyerekeket a logisztika szakterületével. Gyárlátogatáson vehettek részt a táborozók a BKV Járműjavító Kft.-nél, ahol a villamosok karbantartása zajlik, valamint a Duna-Dráva Cement Kft.-nél járva végigkövethették a gyártás folyamatát, azaz a mészkő átalakulását cementté. Izgalmas programelem volt a sok fa és a fém alapanyag után bepillantani a nem kevésbé-, bár máshogy izgalmas Váci Mentőállomás életébe. 

Az egyes napok végén áttekintette és értékelte a programokat a tábori csapat, ennek szófelhős összefoglalója látványos:

 

 

 

 

Forrás és képek: Váci Szakképzési Centrum


Érdekes lehet számodra

Nemzeti tanévnyitó  borítókép
Nemzeti tanévnyitó

Idén az újonnan épült Dunakeszi Diáknegyed adott otthont az eseménynek.

# Tájékoztatók
Ingyenes KRESZ borítókép
Ingyenes KRESZ

Elindult a végzős középiskolások számára a jogosítványszerzés ingyenes elméleti tanfolyama

# Tájékoztatók
Országszerte elindultak a pályaválasztási események borítókép
Országszerte elindultak a pályaválasztási események

A szakképzés népszerűsítése, a pályaválasztás támogatása érdekében országszerte különböző eseményekkel segítik a diákokat és pedagógusokat.

# Tájékoztatók