Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    6/17/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Új Cedefop podcast: Mit érnek a mikro-tanúsítványok?

A Cedefop Skillset and match podcastjának 6. epizódjából megismerheti a mikro-tanúsítványokkal kapcsolatos fő kihívásokat az ún. ikerátmenet – zöld és digitális átmenet - tükrében, amely az oktatási közösségben és az európai politikai döntéshozók körében is hevesen vitatott téma.

Az Európát sújtó közelmúltbeli válságok felgyorsították többek között a digitális és zöld átállást, előtérbe helyezve a mikro-tanúsítványokat mint lehetséges választ a munkaerő-piaci igényekre. A podcastban Loukas Zahilas és Anastasia Pouliou, a Cedefop munkatársai vitatják meg a mikro-tanúsítványokhoz kapcsolódóan az akkreditáció, a validáció és a hordozhatóság kérdéseit, nehézségeit és jövőbeli perspektíváit. 

 

A Cedefop podcast sorozatai körüljárják a szakképzéssel, készségekkel, képesítésekkel, munkahelyekkel és a munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket és elemzéseket.

A podcast sorozat rendszeresen szólaltat meg szakképzési szakértőket, politikai döntéshozókat, szociális partnereket, valamint tanulókat, új megvilágításba helyezve a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos témákat, az előttünk álló kihívásokat és azok kezelésének módjait.

Az összes epizód elérhető itt és a főbb podcast platformokon.

 

Forrás megjelölése: Cedefop

Kép forrásának megjelölése: Cedefop


Érdekes lehet számodra

Szakképzési program Magyarországon borítókép
Szakképzési program Magyarországon

Svájci-Magyar Együttműködés

# Tájékoztatók
Mikrotanúsítványok és Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) rendszere - Szakmai konferencia - 2023.10.04. borítókép
Mikrotanúsítványok és Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) rendszere - Szakmai konferencia - 2023.10.04.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Felnőttképzési Főosztálya „Egységes Mikrotanúsítvány Rendszer (EMR) és az Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) hazai helyzete” című szakmai konferenciát szervez 2023.október 4-én.

# Tájékoztatók
Szakképzési és Felnőttképzési Pályakövetési Rendszer fejlesztése Magyarországon borítókép
Szakképzési és Felnőttképzési Pályakövetési Rendszer fejlesztése Magyarországon

Az Európai Tanács 2017-es Ajánlásának megfelelően Magyarországon kialakításra került a szakképzés és felnőttképzés pályakövetési rendszere. A pályakövetési rendszerről szóló cikk megjelent a Cedefop oldalán is.

# Tájékoztatók