Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    6/17/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Új Cedefop podcast: Mit érnek a mikro-tanúsítványok?

A Cedefop Skillset and match podcastjának 6. epizódjából megismerheti a mikro-tanúsítványokkal kapcsolatos fő kihívásokat az ún. ikerátmenet – zöld és digitális átmenet - tükrében, amely az oktatási közösségben és az európai politikai döntéshozók körében is hevesen vitatott téma.

Az Európát sújtó közelmúltbeli válságok felgyorsították többek között a digitális és zöld átállást, előtérbe helyezve a mikro-tanúsítványokat mint lehetséges választ a munkaerő-piaci igényekre. A podcastban Loukas Zahilas és Anastasia Pouliou, a Cedefop munkatársai vitatják meg a mikro-tanúsítványokhoz kapcsolódóan az akkreditáció, a validáció és a hordozhatóság kérdéseit, nehézségeit és jövőbeli perspektíváit. 

 

A Cedefop podcast sorozatai körüljárják a szakképzéssel, készségekkel, képesítésekkel, munkahelyekkel és a munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket és elemzéseket.

A podcast sorozat rendszeresen szólaltat meg szakképzési szakértőket, politikai döntéshozókat, szociális partnereket, valamint tanulókat, új megvilágításba helyezve a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos témákat, az előttünk álló kihívásokat és azok kezelésének módjait.

Az összes epizód elérhető itt és a főbb podcast platformokon.

 

Forrás megjelölése: Cedefop

Kép forrásának megjelölése: Cedefop


Érdekes lehet számodra

Milyen készségeket vár el a munkaerőpiac? Megtudhatod a Skills Ovate segítségével! borítókép
Milyen készségeket vár el a munkaerőpiac? Megtudhatod a Skills Ovate segítségével!

A Skills Ovate naprakész információkat nyújt a munkaerőpiac által elvárt készségekről. A Cedefop, az Európai Szakképzésfejlesztési Központ fejlesztette több ezer online álláshirdető portál és több millió álláshirdetés feldolgozása révén.

# Tájékoztatók
Kollégiumfejlesztés Nyíregyházán borítókép
Kollégiumfejlesztés Nyíregyházán

Megújult a Wesselényi Miklós Technikum 126 férőhelyes kollégiuma

# Tájékoztatók
Kinevezték az ÁKT elnököket borítókép
Kinevezték az ÁKT elnököket

A megbízóleveleket Palkovics Lászlótól vehették át az ITM-ben

# Tájékoztatók