Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    6/17/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Új Cedefop podcast: Mit érnek a mikro-tanúsítványok?

A Cedefop Skillset and match podcastjának 6. epizódjából megismerheti a mikro-tanúsítványokkal kapcsolatos fő kihívásokat az ún. ikerátmenet – zöld és digitális átmenet - tükrében, amely az oktatási közösségben és az európai politikai döntéshozók körében is hevesen vitatott téma.

Az Európát sújtó közelmúltbeli válságok felgyorsították többek között a digitális és zöld átállást, előtérbe helyezve a mikro-tanúsítványokat mint lehetséges választ a munkaerő-piaci igényekre. A podcastban Loukas Zahilas és Anastasia Pouliou, a Cedefop munkatársai vitatják meg a mikro-tanúsítványokhoz kapcsolódóan az akkreditáció, a validáció és a hordozhatóság kérdéseit, nehézségeit és jövőbeli perspektíváit. 

 

A Cedefop podcast sorozatai körüljárják a szakképzéssel, készségekkel, képesítésekkel, munkahelyekkel és a munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket és elemzéseket.

A podcast sorozat rendszeresen szólaltat meg szakképzési szakértőket, politikai döntéshozókat, szociális partnereket, valamint tanulókat, új megvilágításba helyezve a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos témákat, az előttünk álló kihívásokat és azok kezelésének módjait.

Az összes epizód elérhető itt és a főbb podcast platformokon.

 

Forrás megjelölése: Cedefop

Kép forrásának megjelölése: Cedefop


Érdekes lehet számodra

Új számmal jelentkezik a Cedefop podcast borítókép
Új számmal jelentkezik a Cedefop podcast

A Cedefop Skillset and match podcast 7. adásában munkatársak három generációja osztja meg tapasztalatait arról, hogy milyen Thesszalonikiben, a több mint 2000 éves múlttal rendelkező történelmi városban élve a Cedefopnál, az Európai Unió legrégebbi decentralizált ügynökségénél dolgozni.

# Tájékoztatók
Továbbtanulási lehetőségek a szakképzésben érettségi után borítókép
Továbbtanulási lehetőségek a szakképzésben érettségi után

Nem vettek fel az egyetemre? Tanulj tovább a szakképzésben!

# Tájékoztatók
Szakma Sztár Fesztivál 2022 – Parlamenti ünnepség borítókép
Szakma Sztár Fesztivál 2022 – Parlamenti ünnepség

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 15. alkalommal szervezte meg a Szakma Sztár Fesztivál keretében az országos szakmai versenyek döntőit, amelyen 86 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek.

# Tájékoztatók