Kezünkben a digitális jövő

ProjektekOktatói Továbbképzési Rendszer
Kérdések és válaszok
Boritokep
  # Felnőttképzés

  1/12/2021


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  képzés
  oktatás
  szakma

Újabb 202 programkövetelményt vett nyilvántartásba az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Mostantól 24 képzési területen indíthatók felnőttek számára átképzések, vagy továbbtanulási lehetőségeket kínáló szakmai képzések

Ezzel összesen 363-ra bővült a jóváhagyott programkövetelménnyel rendelkező szakképesítések száma. Ebben a körben jelennek meg a korábbi OKJ-ban szerepeltetett egyes szakképesítés-ráépülések mellett egyéb, rövidebb ciklusú, illetve speciális tartalmú képzések is.

Az iskolai rendszerben megvalósuló szakmai oktatás és a piaci alapon is szervezhető szakmai képzés egymásra épülő rendszere így biztosítja az egész életén át tartó tanulás lehetőségét bárki számára. Míg a Szakmajegyzék alapján zajló szakmai oktatás a stabil, széles alapokat nyújtja, addig a szakmai képzések a gyors, rugalmas válaszok lehetőségét teremtik meg a változó munkaerőpiaci igényekre.

A benyújtott programkövetelményeket a nyilvántartásba vételi eljárás során az ágazati készségtanácsok is véleményezik. Így biztosítható, hogy a szakmai képzések valóban a gazdaság aktuális elvárásaihoz igazodjanak, és a képzésben részt vevők korszerű szakmai ismereteket és készségeket sajátítsanak el. 

A képzést folytató intézményeknek a programkövetelmények alapján kell kidolgozniuk saját képzési programjukat.

A programkövetelmények folyamatosan bővülő köre honlapunkon itt tekinthető meg.

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Támogatott nyári diákmunkák borítókép
Támogatott nyári diákmunkák

A kormány 3 milliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását

# Tájékoztatók
Indul a 20 éves jubileumi ‘Az Év Honlapja’ pályázat! borítókép
Indul a 20 éves jubileumi ‘Az Év Honlapja’ pályázat!

Elindult Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázata, augusztusban kedvezménnyel nevezhetnek az indulók. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 20. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, melyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat, appokat, Hungarikum márkák weboldalait és a legjobb digitális, technológiai megoldásokat várja.

# Felhívások
Tanévkezdés borítókép
Tanévkezdés

Palkovics: sikerrel vette az akadályt az új szakképzési rendszer

# Tájékoztatók