Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    11/28/2022


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    verseny
    szakma
    szakképzés
    szakember

Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen

Szabó Bence villanyszerelő kiválósági érmet kapott Salzburgban

A WorldSkills 2022 versenysorozat utolsó állomásaként november 24. és 26. között Salzburgban hét szakmában mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Hazánkat nehézgép-szerelő versenyszámban Hambalgó Ferenc, villanyszerelő szakmában Szabó Bence képviselte, utóbbi a szerepléséért kiválósági éremben részesült.

A versenyhelyszínen látogatást tett a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára is. Pölöskei Gáborné a helyszínen kiemelte: a megújult szakképzés versenyképes tudást biztosít, elhivatottságra nevel és vonzó a tehetséges fiatalok számára. Az utóbbi évek eredményei és sikerei igazolták, hogy az új szakképzési stratégia működik. A nemzetközi WorldSkills és EuroSkills versenyek és a hazai rendezésű Szakma Sztár Fesztivál kivalló alkalmak arra, hogy a magyar tanulók, a tudásuk bemutatása mellett, bajnokokként is megélhessék a szakmájuk iránti szeretetet.

 

A szakmák olimpiájának tartott eseményt eredetileg 2022. októberében rendezték volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt tavasszal lemondták. A világversenyt így 15 ország 26 városában bonyolították le 62 versenyszámban, ezeken 57 országból 1015 versenyző mérettette meg magát szeptember 7. és november 26. között.

 

Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviselte 10 különböző országban.

 

Forrás: IKK

Fotó: IKK

 


Érdekes lehet számodra

Élni a lehetőséggel  borítókép
Élni a lehetőséggel

Oktatás ágazati szakmai napot tartott az IKK

# Tájékoztatók
Megújul a Gundel Károly Technikum borítókép
Megújul a Gundel Károly Technikum

Idén összesen százmilliárd forintos felújítási program indul a szakképzésben

# Fejlesztések