Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    8/26/2021


    4 perc olvasási idő


    Címkék

    oktatás
    szakképzés
    díj

Elismerés az oktatóknak

Szakképzésért díjban és Miniszteri elismerésekben részesülhettek a szakképzésben oktatók

Szakképzésben oktatók vehettek át elismeréseket az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központban 2021. augusztus 25-én, Vácon. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár és Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár összesen 93 szakember részére adott át elismerést, díjazva ezzel a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájukat. 

 

Bódis József hangsúlyozta: az, hogy a szakképzés egy új, alakuló minisztérium egyik komoly portfóliója lett a kezdetektől, önmagában üzenetértékű. Hozzátette, hogy a szakképzés területén bekövetkezett változások nemcsak törvényi jellegűek voltak, hanem olyan feltételeket is biztosítottak, amelyek korábban nem voltak meg, például a béremelések lehetőségeit.

 

Pölöskei Gáborné arról beszélt, hogy a szakképzés átalakítását az "idő szava hívta elő". Kiemelte, az új kihívásoknak csak egy rugalmas rendszer tud megfelelni, ezért próbálták meg a minisztériumban a szakképzés 4.0-ban összefoglalni azokat az elvárásokat, amelyeket a környezet előírt. Ez a stratégia volt az alapja a jogszabályi változások elindulásának - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. "Kijelenthetjük, ma Magyarország oktatási rendszere három lábból áll: a felsőoktatásból, a szakképzésből és a köznevelésből" - fogalmazott, hozzátette, ez ad lehetőséget arra, hogy a továbbiakban új utakat kereshessenek.

 

Az ünnepi eseményen részt vett Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is.

 

Az elismerésben részesülök teljes névsora itt érhető el. 

 

Forrás: MTI

Fotók: MTI / Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ


Érdekes lehet számodra

Megújul a Gundel Károly Technikum borítókép
Megújul a Gundel Károly Technikum

Idén összesen százmilliárd forintos felújítási program indul a szakképzésben

# Fejlesztések
„Közös ügyünk az ápolás” borítókép
„Közös ügyünk az ápolás”

A Magyar Ápolási Egyesület és a Szolnoki Szakképzési Centrum második alkalommal rendezi meg az egészségügyi szakképzésben tanuló 10. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos diákok számára, a „KÖZÖS ÜGYÜNK AZ ÁPOLÁS” szakmai versenyét.

# Felhívások
Elkészült a vármegyék legjobb technikumainak listája (TOP3) borítókép
Elkészült a vármegyék legjobb technikumainak listája (TOP3)

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 vármegyékre bontott listája

# Tájékoztatók