Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    12/2/2020


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    innováció
    pályaorientáció
    módszertan

Három munkacsoport alakul a Szakképzési Innovációs Tanács keretein belül

A SZIT a járványhelyzethez igazodva online formában tartotta meg novemberi ülését

Az esemény kiemelt témája a nemrég megalakult Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ tevékenységének bemutatása volt. Az ITM Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásával megvalósult kezdeményezés célja a sajátos nevelési igényű és fogyatékos fiatalok pályaorientációjának, elhelyezkedésének támogatása. Az intézmény ezen kívül országos szintű módszertani kutató-fejlesztő központ szerepet is betölt.

A résztvevők az ülésen az új szakképzési rendszer bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat is átbeszélték, és szó volt az ösztöndíjak kifizetésének sikeres folyamatáról és eredményeiről is.

Az eseményen döntés született három munkacsoport megalakításáról is.  Ezek a tervek szerint 2021 januárjától a roma és hátrányos helyzetű fiatalok szakképzésének támogatása, a szakképzés átalakításának monitorozása, és a Kárpát-medencei szakképzés fejlesztésének témájában állnak majd fel. A munkacsoportokban – a felkért szakértőkön kívül - a SZIT tagok képviselői és az általuk delegált szervezetek szakemberei vehetnek részt.

 

Hírforrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók
Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók
TOP 10 budapesti technikum borítókép
TOP 10 budapesti technikum

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 legjobb intézményeinek budapesti listája

# Tájékoztatók