Kezünkben a digitális jövő

ProjektekOktatói Továbbképzési Rendszer
Kérdések és válaszok
Boritokep
  # Tájékoztatók

  12/2/2020


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  módszertan
  pályaorientáció
  innováció

Három munkacsoport alakul a Szakképzési Innovációs Tanács keretein belül

A SZIT a járványhelyzethez igazodva online formában tartotta meg novemberi ülését

Az esemény kiemelt témája a nemrég megalakult Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ tevékenységének bemutatása volt. Az ITM Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásával megvalósult kezdeményezés célja a sajátos nevelési igényű és fogyatékos fiatalok pályaorientációjának, elhelyezkedésének támogatása. Az intézmény ezen kívül országos szintű módszertani kutató-fejlesztő központ szerepet is betölt.

A résztvevők az ülésen az új szakképzési rendszer bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat is átbeszélték, és szó volt az ösztöndíjak kifizetésének sikeres folyamatáról és eredményeiről is.

Az eseményen döntés született három munkacsoport megalakításáról is.  Ezek a tervek szerint 2021 januárjától a roma és hátrányos helyzetű fiatalok szakképzésének támogatása, a szakképzés átalakításának monitorozása, és a Kárpát-medencei szakképzés fejlesztésének témájában állnak majd fel. A munkacsoportokban – a felkért szakértőkön kívül - a SZIT tagok képviselői és az általuk delegált szervezetek szakemberei vehetnek részt.

 

Hírforrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Indul a 20 éves jubileumi ‘Az Év Honlapja’ pályázat! borítókép
Indul a 20 éves jubileumi ‘Az Év Honlapja’ pályázat!

Elindult Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázata, augusztusban kedvezménnyel nevezhetnek az indulók. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 20. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, melyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat, appokat, Hungarikum márkák weboldalait és a legjobb digitális, technológiai megoldásokat várja.

# Felhívások
Tanévkezdés 2021/2022 borítókép
Tanévkezdés 2021/2022

Egyre népszerűbb a megújult szakképzési rendszer

# Tájékoztatók
Felnőttképzési pályázat borítókép
Felnőttképzési pályázat

A 70 milliárd forintos program a belső vállalati képzéseken, vagy a felnőttképzéseken való részvételt támogatja

# Felnőttképzés