Kezünkben a digitális jövő

ProjektekOktatói Továbbképzési Rendszer
Kérdések és válaszok
Boritokep
  # Tájékoztatók

  12/2/2020


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  módszertan
  pályaorientáció
  innováció

Három munkacsoport alakul a Szakképzési Innovációs Tanács keretein belül

A SZIT a járványhelyzethez igazodva online formában tartotta meg novemberi ülését

Az esemény kiemelt témája a nemrég megalakult Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ tevékenységének bemutatása volt. Az ITM Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásával megvalósult kezdeményezés célja a sajátos nevelési igényű és fogyatékos fiatalok pályaorientációjának, elhelyezkedésének támogatása. Az intézmény ezen kívül országos szintű módszertani kutató-fejlesztő központ szerepet is betölt.

A résztvevők az ülésen az új szakképzési rendszer bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat is átbeszélték, és szó volt az ösztöndíjak kifizetésének sikeres folyamatáról és eredményeiről is.

Az eseményen döntés született három munkacsoport megalakításáról is.  Ezek a tervek szerint 2021 januárjától a roma és hátrányos helyzetű fiatalok szakképzésének támogatása, a szakképzés átalakításának monitorozása, és a Kárpát-medencei szakképzés fejlesztésének témájában állnak majd fel. A munkacsoportokban – a felkért szakértőkön kívül - a SZIT tagok képviselői és az általuk delegált szervezetek szakemberei vehetnek részt.

 

Hírforrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Pont Ott Parti borítókép

Pont Ott Parti

Két hét múlva hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási ponthatárokat

# Tájékoztatók
Nagy Diák Klímateszt borítókép

Nagy Diák Klímateszt

A DUE Médiahálózat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával 2021. márciusában indított el egy országos szintű, online versenyt. A Nagy Diák Klímateszt nemcsak a klímaváltozással járó problémákra hívja fel a figyelmet, hanem javaslatokat is tesz Földünk megmentésére, a teremtett világunk védelmére.

# Felhívások
Vége a tanévnek borítókép

Vége a tanévnek

Eredményesen zárul az első tanév a megerősített szakképzésben

# Tájékoztatók