Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Fejlesztések

    3/2/2020


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    képzés
    Dobbantóprogram
    Műhelyiskola
    szakma

Új lehetőségek a felzárkózásban

Dobbantó program és műhelyiskolai képzés biztosít szakmatanulási lehetőséget az alacsony képzettségűeknek

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára beszélt a  végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentésének új lehetőségeiről a szakképző intézmények igazgatóinak, Debrecenben. A Szakképzési Híd programot a jövőben felváltja a Dobbantó program és a műhelyiskolai képzés amelyek az alacsony képzettségű lakosság munkaerőpiaci integrációját segíti.

A Dobbantó program az általános iskolát el nem végzőknek biztosítja az alapkompetencia fejlesztést, ahonnan a műhelyiskolába lehet továbblépni és alapfokú végzettséget szerezni. A Dobbantó programban az vehet részt, aki tizenhatodik életévét betöltötte és alapfokú végzettséggel nem rendelkezik.  

Műhelyiskolában tanulmányokat az folytathat, aki alapfokú végzettséggel nem rendelkezik, de a szakképző iskola dobbantó programját elvégezte, vagy alapfokú végzettséggel rendelkezik és a tizenhatodik életévét betöltötte. A műhelyiskolában kizárólag részszakma megszerzésére irányuló felkészítés folyik, amelyet tanműhelyben vagy munkahelyi körülmények között, nappali rendszerben, egy-öt fős csoportokban lehet elvégezni. A műhelyiskolában részszakma megszerzésére – a tanév rendjére tekintet nélkül – legalább hat, legfeljebb huszonnégy hónap áll a tanulók rendelkezésre.

Kép: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Élni a lehetőséggel  borítókép
Élni a lehetőséggel

Oktatás ágazati szakmai napot tartott az IKK

# Tájékoztatók
Útmutató a témahetekhez borítókép
Útmutató a témahetekhez

Webináriumsorozatunk következő része

# Tájékoztatók
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára borítókép
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt (2024. április 22-26.) a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek és fogadószervezetek is támogatják a pedagógusok munkáját.

# Felhívások