Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    2/8/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

A BKSZC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói gyakorlati oktatás keretében festik ki a budai Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium folyosóit és Kodály termét.

Az öt felügyelő oktató, akik szintén a 28 tanulóval együtt vesznek részt a karitatív tevékenységben, elő munka keretében tudják segíteni és tanítani a diákokat, melynek során felkészülnek az önálló, illetve csoportos munkavégzésre. 

Mivel a tanulók jelenleg nem vesznek részt duális képzésen külső vállalatnál, ez egy jó lehetőség a valós környezetű munkafolyamatok elsajátítására. A diákok a program során megtanulják a megfelelő szerszámok kiválasztását, megvizsgálják a felületeket és előkészítik a munkálatokhoz. Feladatuk a festékréteg felhordása, majd a szükséges utómunkák elvégzése. A munkafolyamatok közben elsajátíthatják a munkavédelmi-, biztonságtechnikai-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat is.

A társadalmi felelősségvállalást ösztönző program 2023 tavaszán indult el a szakképzésben. A kezdeményezés célja, hogy a diákok szakmai tudásuk mellett a karitatív szemléletüket is erősítsék. 

 

Forrás: BKSZC

Kép: BKSZC 

 


Érdekes lehet számodra

Félévértékelő és orientációs szakmai nap borítókép
Félévértékelő és orientációs szakmai nap

Idén is folytatódnak a rugalmas tanulási utak szakemberei számára szervezett rendezvények

# Rendezvények
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében borítókép
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

# Tájékoztatók
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára borítókép
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt (2024. április 22-26.) a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek és fogadószervezetek is támogatják a pedagógusok munkáját.

# Felhívások